AMANATAZARBAIJAN.com

فيلترشکن، آفتي پنهان براي اينترنت کشور


فيلترشکن، آفتي پنهان براي اينترنت کشور

گروه فناوري: به گفته مسئولان استفاده از فيلترشکن يکي از آفت‌هاي استفاده گسترده کاربران از اينترنت است که حتي الگوي ترافيک شبکه را تغيير داده است، درنتيجه اين فيلترشکن‌ها که مقصدشان اروپا است، مشکلاتي در توزيع ترافيک اينترنت ايجاد مي‌کنند.



اينترنت حياتي‌ترين زيرساخت مورد نياز کسب و کارهاي ديجيتال است. با اين حال در بسياري از کشورها يا در شرايط خاص، کاربران با پديده‌اي به نام اختلال اينترنت روبه‌رو مي‌شوند؛ وضعيتي که ممکن است به‌طور موقت يا طولاني، زندگي مجازي را مختل کند. اختلال اينترنت به هر نوع کاهش کيفيت يا قطع کامل اتصال به شبکه جهاني اينترنت اطلاق مي‌شود و مي‌تواند به صورت قطع کامل دسترسي به اينترنت، کاهش شديد سرعت بارگذاري، عدم امکان اتصال به سايت‌ها يا اپليکيشن‌هاي خاص، عدم ارسال و دريافت پيام و افت در کيفيت تماس‌هاي صوتي و تصويري ظاهر شود.
بررسي‌ها نشان مي‌دهد مشکلات زيرساختي مانند آسيب‌ديدگي کابل‌هاي نوري، ترافيک بالا، حملات سايبري، فيلترينگ و خطاي کاربري يا دستگاهي برخي از مهم‌ترين دلايل رايج اختلال در اينترنت کشور محسوب مي‌شوند و چند سالي است که کاربران در سراسر دنيا را با مشکلاتي روبه رو کرده است.
اواسط شهريورماه طبق اعلام برخي کاربران، اختلالي در اينترنت کشور رخ داد که به گفته معاون وزير ارتباطات دو تا قطعي فيبر در کشورهاي بلغارستان و روماني، اينترنت را در ايران، ترکيه، ارمنستان، آذربايجان، گرجستان، بلغارستان، يونان و برخي کشورهاي ديگر دچار مشکل کرده بود که با گذشت ساعاتي اين اختلال بر طرف شده بود.
همچنين اسفند سال گذشته اعلام شد اختلالي در اينترنت به واسطه قطعي فيبر در مرز گرجستان و ارمنستان رخ داده است که با پيگيري‌هاي انجام شده با گذشت ساعتي برطرف شد. مهم‌ترين دلايل رايج اختلال در اينترنت کشور بهزاد اکبري- رئيس شرکت ارتباطات زيرساخت کشور- درباره چرايي قطعي اينترنت توضيح داده که قطعي فيبرنوري هميشه رخ مي‌دهد و با اين موضوع در داخل و خارج از کشور روبه‌رو هستيم اما در داخل کشور به دليل اينکه شبکه فيبرنوري ما بسيار خوب است، کاربران قطعي‌هاي داخل را زياد احساس نمي‌کنند چون به صورت اتوماتيک ترافيک مجددا مسيريابي مي‌شود. اما در بخش بين‌المللي مسيرها محدود است و برخي از اين مسيرها ممکن است به دليل تک مسيره شدن در برخي نقاط با قطع فيبرنوري اختلال زيادي را ايجاد کند. وي تأکيد کرد برخي از سرويس‌ها در کشورهاي همسايه مانند عمان، قطر، امارات، آذربايجان و ترکيه هستند که ترجيح مي‌دهند خدمات محتوا و سرويس‌ها را از آن‌ها دريافت کنند تا کاربر کيفيت بهتري را تجربه کند اما در حال حاضر بيشتر از ترافيک اينترنت در بستر وي‌پي‌ان‌هاست. وقتي کاربري از فيلترشکن استفاده نکند، سرويسي که استفاده مي‌شود را برحسب ترافيک به مسيرهاي مختلف مسيريابي مي‌شود . بنابراين زماني که 80 درصد کاربران از فيلتر شکن استفاده کنند و قطعي رخ دهد، کاربران تحت تأثير قرار مي‌گيرند و سرويس آنها مختل مي‌شود. استفاده از فيلترشکن يکي از آفت‌هاي استفاده گسترده کاربران است که مشکلاتي در توزيع ترافيک اينترنت ايجاد مي‌کند.
به گزارش امانت به نقل از ايسنا، به اعتقاد تحليلگران، بدون ترديد هرچه قدر کاربران راحت‌تر از اينترنت استفاده کنند و در مقابل سواد رسانه‌اي و فرهنگ‌سازي هم افزايش يابد، امنيت کشور حفظ مي‌شود و توصيه مي‌شود سايت‌ها و شبکه‌هاي اجتماعي که در قالب کسب و کار، آموزشي و مهارتي هستند، رفع محدوديت شوند و کاربران از ارائه اينترنت پايدار و باکيفيت استقبال مي‌کنند.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/06/31 11:52 ق.ظ | دفعات بازدید: 2062 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot