AMANATAZARBAIJAN.com

عيدقربان، زيباترين جلوه‌ سبک زندگي اسلامي


عيدقربان، زيباترين جلوه‌ سبک زندگي اسلامي

گروه دين و انديشه: عيد سعيد قربان، عيد بندگي و اطاعت محض در برابر خداوند متعال است.عيد سعيد قربان، يکي از شاخص‌ها و فاکتورهاي ديني در سبک زندگي اسلامي است.



دهم ذي‌الحجه عيد قربان و از مهم‌ترين روزهاي سال مسلمانان است. انسان‌هاي بزرگ با سرمشق گرفتن از فلسفه اين ايام الهي، زمينه رشد و تعالي خود را در همه حيطه‌هاي زندگي فراهم مي‌کنند.
از مهم‌ترين جلوه‌هاي عيد قربان، مي‌توان به بندگي محض، فداکاري و کمک به هم نوعان اشاره کرد. سبک زندگي اسلامي، داراي مجموعه کاملي از معارف ناب است که عمل و پايبندي به آموزه‌هاي آن مي‌تواند منجر به سعادت و کمال جامعه انساني شود. عيد سعيد قربان، يکي از شاخص‌ها در سبک زندگي اسلامي است.
سيد احسان دهسار کارشناس مذهبي در اين باره گفت: عيد سعيد قربان، اوج تجلي بندگي، توسط پيامبر راستين الهي است که همه زندگي خود را در طَبَق بندگي محض در برابر خداوند عز و جل قرار داده و با قبولي در سخت‌ترين امتحان الهي، به ما درسي بزرگ داد که در محضر پيشگاه الهي، انسان جهت رسيدن به رشد و کمال بايد ايثار و گذشت را سرلوحه زندگي خود قرار دهد.
حضرت ابراهيم عليه السلام در سخت ترينِ امتحانات الهي با گذشت از جان فرزند عزيزش در راه خدا، سربلند بيرون آمده و به همه ما نشان داد که تنها راه خوشبختي و سعادت از بندگي محض در برابر اوامر الهي مي‌گذرد.دهسار با اشاره به بياني از رهبر کبير انقلاب گفت: امام خميني در مورد عيد قربان مي‌فرمايند:»عيد قربان، عيدي است که انسان‌هاي آگاه را به ياد قربانگاه ابراهيمي مي‌اندازد؛ قربانگاهي که درس فداکاري و جهاد در راه خداي بزرگ را به فرزندان آدم و اصفيا و اولياي خدا مي‌دهد. اين پدرِ توحيد و بت شکنِ جهان، به ما و همه انسان‌ها آموخت که… عزيزترين ثمره حيات خود را در راه خدا بدهيد و عيدي بگيريد. خود و عزيزان خود را فدا کنيد و دين خدا را و عدل الهي را برپا نمائيد. به همه ما ذريه آدم فهماند که »مکه«و مني قربانگاه عاشقان است و محل نَشر توحيد و نفي شرک که دلبستگي به جان و عزيزان نيز شرک است.«
وي ادامه داد: دين مبين اسلام آئين طريقت و حقيقت، راه و سعادت را به همه ما نشان داده و در هر فرصتي بهترين روش سبک زندگي را به ما ارائه مي‌دهد، تا در پرتو عمل بر طبق آموزه‌هاي آن به مقام رضايت و قرب الهي نائل شويم.
امام جواد عليه السلام مظهر جود و کرامت، عيد سعيد قربان را از زيباترين جلوه‌هاي بندگي مي‌دانند و در حديثي زيبا تأکيد مي‌کنند که در اين روز مقدس بايد حواسمان به اطرافيان و نزديکان مان باشد، ايشان در اين باره مي‌فرمايند: »مَا مِنْ عَمَلٍ أَفْضَلَ يَوْمَ النَّحْرِ مِنْ دَمٍ مَسْفُوکٍ أَوْ مَشْيٍ فِي بِرِّ الْوَالِدَيْنِ أَوْ ذِي رَحِمٍ قَاطِعٍ يَأْخُذُ عَلَيْهِ بِالْفَضْلِ وَ يَبْدَؤُهُ بِالسَّلَامِ أَوْ رَجُلٍ أَطْعَمَ مِنْ صَالِحِ نُسُکِهِ وَ دَعَا إِلَي بَقِيَّتِهَا جِيرَانَهُ مِنَ الْيَتَامَي وَ أَهْلِ الْمَسْکَنَةِ وَ الْمَمْلُوکِ وَ تَعَاهَدَ الْأُسَرَاء؛ در روز عيد قربان‏ چيزي با فضيلت تر از پنج چيز نيست: قرباني‏ کردن، يا راه رفتن در جهت نيکي به پدر و مادر يا خويشاوندي که قطع رحم کرده تا به او چيزي ببخشد و آغاز سلام کند، يا مردي که از بهترين جاي قربانيش به ديگران اطعام کند و بقيه آن را به همسايگان از يتيمان و بيچارگان و بردگان بدهد و از اسيران دلجويي کند.« شايد بتوان از تمامي اين موارد نتيجه گرفت که در اين روز، نبايد فقط خودمان را ديده و نسبت به ديگر افراد بي توجه باشيم.
به گزارش امانت به نقل از مهر،دهسار با اشاره به اين مسأله که مهم‌ترين فلسفه عيد قربان در چهارچوب سبک زندگي اسلامي، بر فداکاري، کمک به هم نوع و برپايي عدل الهي بنا شده، افزود: پيامبر خاتم حضرت محمد صلي الله عليه و آله اسوه اخلاق حسنه، همه را به يک ديد نگاه مي‌کردند و فرقي بين عرب و عجم و سياه و سفيد نمي‌گذاشتند مي‌فرمودند: »مردم! پروردگار همه شما يکي است و پدر همه شما يکي است؛ همه از آدم هستيد و آدم از خاک است؛ عرب را بر عجم فضيلتي نيست، مگر به تقوا« بنابراين همه ما با هم برادريم و بايد در سختي‌ها و مشکلات هواي يکديگر را داشته باشيم و در اين ايام الهي و با عظمت، به کمک هم نوع خود بشتابيم.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/03/12 10:35 ق.ظ | دفعات بازدید: 1887 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot