AMANATAZARBAIJAN.com

ترافيک اروميه؛ معضلي که نفس شهر را بند آورده است


ترافيک اروميه؛ معضلي که نفس شهر را بند آورده است

گروه گزارش: ترافيک از جمله معضلات چند دهه اخير در شهرهاي بزرگ و رو به رشد است، در کلانشهر اروميه نيز طي سال‌هاي اخير به يکي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي شهروندان و مسئولان شهري تبديل شده است.



افزايش بي‌رويه خودروهاي شخصي، کمبود زيرساخت‌هاي حمل‌ونقل عمومي و نبود امکانات کافي براي پارک خودروها، از جمله عواملي هستند که باعث شده‌اند خيابان‌هاي اين شهر در بيشتر ساعات روز قفل شده وجريان عبور و مرور مختل باشند.
خيابان‌هاي کم‌عرض؛ ظرفيت محدود و بار ترافيکي بالا
يکي از مشکلات عمده در اروميه، کم‌عرض بودن بسياري از خيابان‌هاي اصلي و فرعي است. اين در حالي است که با رشد سريع جمعيت شهري و افزايش تعداد خودروها، خيابان‌هاي فعلي ديگر پاسخگوي نيازهاي حمل‌ونقل نيستند و همين مسئله موجب شکل‌گيري گره‌هاي ترافيکي سنگين به ويژه در ساعات اوج شده است.
ناوگان فرسوده؛ حمل‌ونقل عمومي غيرجذاب
فرسودگي ناوگان اتوبوسراني اروميه، موضوع ديگري است که بر تشديد ترافيک دامن زده است. بسياري از اتوبوس‌هاي فعال در سطح شهر، قديمي، کند و فاقد امکانات مناسب هستند. اين شرايط باعث شده رغبت شهروندان به استفاده از وسايل حمل‌ونقل عمومي کاهش يافته و گرايش به خودروهاي شخصي افزايش يابد؛ امري که به شکل مستقيم بار ترافيکي معابر شهري را بالا برده است.
کمبود پارکينگ؛ معضلي بزرگ در شهر
کمبود پارکينگ‌هاي عمومي به ويژه در مناطق مرکزي و پرتردد شهر و خيابانهايي که تمرکز ساختمانهاي پزشکان در آن مناطق زياد است، يکي ديگر از چالش‌هاي جدي اروميه محسوب مي‌شود.در نبود فضاهاي مناسب براي پارک، بسياري از رانندگان ناچار مي‌شوند خودروهاي خود را در حاشيه خيابان‌ها متوقف کنند؛ مسئله‌اي که علاوه بر اشغال يک لاين از خيابان، موجب کند شدن جريان عبور و مرور و در نهايت تشديد ترافيک مي‌شود.کارشناسان امور شهري معتقدند رفع معضل ترافيک در اروميه نيازمند اتخاذ راهکارهاي جامع و بلندمدت است. توسعه و نوسازي ناوگان حمل‌ونقل عمومي، احداث پارکينگ‌هاي طبقاتي در نقاط استراتژيک شهر، بازنگري در طراحي معابر شهري و ارتقاي فرهنگ استفاده از حمل‌ونقل عمومي از جمله اقداماتي هستند که مي‌توانند نقش مؤثري در بهبود شرايط موجود ايفا کنند.
حل معضل ترافيک اروميه در دستور کار جدي است
معاون هماهنگي امور عمراني استاندار آذربايجان غربي گفت: حل معضل ترافيک شهر اروميه از طريق اجراي پروژه‌هاي مختلف از جمله تقاطع‌هاي همسطح و غيرهمسطح در دستور کار جدي قرار دارد.ياسر رهبردين در دومين جلسه شوراي ترافيک که در استانداري برگزار شد، با گلايه از وضعيت ترافيک شهر فزود: فرهنگ استفاده از وسايل نقليه عمومي بايد ارتقاء يابد تا بار ترافيکي کمتر شود. وي با اشاره به معضل ترافيک خيابان حسني اروميه و پارک چندين خودرو کنار هم در خيابان، اظهار کرد: احداث پارکينگ مدرن در اين خيابان سبب جمع شدن خودروهاي پارک شده مي‌شود و خود به خود معضل ترافيک اين خيابان حل مي‌شود.
افزايش اتوبوس جديد در ناوگان حمل و نقل عمومي اروميه
آيدين رحماني رضائيه، شهردار اروميه نيز در اين جلسه با اشاره به تاثير افزايش ناوگان حمل و نقل عمومي در کاهش ترافيک شهر اظهار کرد: لازمه رفع اين معضل علاوه بر افزايش ناوگان عمومي، فرهنگسازي است و در واقع بايد ذائقه مردم را براي استفاده از حمل و نقل عمومي افزايش دهيم. رحماني رضائيه با اشاره به اينکه طي سال جاري 2 دستگاه اتوبوس جديد خريداري و بزودي به ناوگان افزوده مي‌شود، گفت: در شرف عقد قرارداد براي افزودن 20 دستگاه اتوبوس تا 6 ماهه اول سال به ناوگان عمومي شهر هستيم، همچنين برنامه‌ريزي شده طي 5 سال آينده 50 دستگاه اتوبوس وارد ناوگان حمل و نقل عمومي اروميه شود. شهردار اروميه با بيان اينکه پل »آذربايجان« بار ترافيکي شهر را کاهش داده است، گفت: فاز نهايي پل آذربايجان غربي آغاز شده و امسال به اتمام خواهد رسيد. وي با اشاره به اجراي پروژه تقاطع »آهندوست - ورزش« نيز اظهار کرد: دستگاه‌هاي خدمات‌رسان در اجراي پروژه مذکور با شهرداري همکاري کنند و نسبت به اجراي وظايف محوله اقدام کنند تا فضاي کارگاه به موقع در اختيار پيمانکار قرار گيرد و پروژه در زمان پيش‌بيني شده اتمام يابد. رحماني رضاييه تاکيد کرد: نبايد زمان اجراي پروژه‌ها طولاني شود چرا که با توجه به شرايط آب و هوايي منطقه، آغاز بارش‌ها سبب تاخير در اتمام پروژه و موجبات نارضايتي مردم خواهد شد.
حل معضل ترافيک اروميه با ارتقاي ناوگان عمومي حل مي‌شود
همچنين سرهنگ الماسيان، رئيس پليس راهور اروميه نيز در اين جلسه با بيان اينکه براي حل مشکل ترافيک شهر مديريت جهادي لازم است، افزود: براي حل معضل ترافيک شهر اروميه، بايد ناوگان حمل و نقل عمومي نوسازي شود چرا که بدليل نبود ناوگان کافي و استاندارد مردم رغبتي به استفاده از حمل و نقل عمومي ندارند و ترافيک در شهر بدليل استفاده از خودروهاي شخصي افزايش داشته است. وي ادامه داد: با ارتقاي سيستم حمل و نقل عمومي مردم نسبت به استفاده از اتوبوس ترغيب خواهند شد لذا بار ترافيک شهر کاهش خواهد يافت.
به گزارش امانت به نقل از ايسنا، به نظر مي‌رسد براي حل بحران ترافيک در اروميه، تنها اجراي پروژه‌هاي مقطعي کافي نخواهد بود. مديريت يکپارچه شهري، برنامه‌ريزي علمي و مشارکت جدي شهروندان در تغيير الگوهاي رفتاري حمل‌ونقل، مي‌تواند آينده‌اي بهتر و خيابان‌هايي روان‌تر را براي اين شهر به ارمغان آورد.


برچسب ها:

تاریخ: 1404/02/09 11:38 ق.ظ | دفعات بازدید: 2395 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot