AMANATAZARBAIJAN.com

اگر سگ يا گربه داريد، اين هشدارها را جدي بگيريد!


اگر سگ يا گربه داريد، اين هشدارها را جدي بگيريد!

گروه تندرستي:بيماري‌هاي مشترک بين انسان و حيوان مي‌توانند تهديدي جدي براي سلامت انسان‌ها به‌ويژه در خانه‌هايي که حيوانات خانگي دارند، باشند.



رئيس اداره مديريت بيماري‌هاي قابل انتقال وزارت بهداشت از اهميت رعايت نکات پيشگيرانه براي کاهش خطر ابتلا به اين بيماري‌ها خبر داده است. رئيس اداره مديريت بيماري‌هاي قابل انتقال وزارت بهداشت با هشدار در خصوص بيماري‌هاي مشترک بين انسان و حيوان، گفت که 60 درصد از بيماري‌هاي عفوني انسان منشأ حيواني دارند و رعايت نکات پيشگيري از اين بيماري‌ها بسيار مهم است.
محمدرضا شيرزادي، رئيس اداره مديريت بيماري‌هاي قابل انتقال به انسان و حيوان وزارت بهداشت، تأکيد کرد که بيماري‌هاي زئونوز (بيماري‌هاي مشترک بين انسان و حيوان) مي‌توانند از حيوانات به انسان منتقل شوند و تهديدات جدي براي سلامت جامعه به‌وجود آورند. طبق تحقيقات، حدود 60 درصد از بيماري‌هاي عفوني انسان منشا حيواني دارند و اين موضوع نياز به توجه و مراقبت‌هاي خاصي دارد.
بيماري‌هاي خطرناک مشترک در ايران
شيرزادي در خصوص برخي از بيماري‌هاي مشترک شايع در ايران، به هاري اشاره کرد که از طريق گزش حيوانات آلوده، به ويژه سگ‌ها و گربه‌ها، منتقل مي‌شود. وي افزود که هاري يکي از مرگبارترين بيماري‌هاي مشترک است و در صورت بروز علائم، خطر مرگ وجود دارد. واکسن هاري انساني در ايران از فرانسه و هند وارد مي‌شود و در بيش از ??? مرکز بهداشتي به‌صورت رايگان براي افرادي که توسط حيوانات گزيده شده‌اند، تجويز مي‌شود. همچنين شستشوي محل گزش و مراجعه سريع به مراکز درماني براي دريافت واکسيناسيون ضروري است.
شيرزادي همچنين به بيماري "سالک" اشاره کرد که از طريق نيش پشه خاکي که از موش‌هاي صحرايي آلوده تغذيه کرده است، منتقل مي‌شود. اين بيماري در بسياري از شهرستان‌هاي ايران، از جمله تهران، شايع است و براي پيشگيري از آن، کنترل جمعيت موش‌ها و پشه‌هاي خاکي ضروري است.
بيماري‌هاي ديگر و راه‌هاي پيشگيري
بيماري‌هايي مانند تب مالت يا بروسلوز، که از طريق تماس با دام آلوده يا مصرف فرآورده‌هاي لبني غيرپاستوريزه منتقل مي‌شود، نيز در ميان بيماري‌هاي مشترک قرار دارند. شيرزادي براي پيشگيري از اين بيماري‌ها، توصيه کرد که شير و محصولات لبني بايد حداقل ? دقيقه جوشانده شوند.
همچنين، عقرب‌گزيدگي و مارگزيدگي نيز از ديگر مشکلات بومي در ايران به‌شمار مي‌روند. براي پيشگيري از اين خطرات، دسترسي به سرم‌هاي ضد مار و ضد عقرب در بيمارستان‌ها ضروري است.
پيشگيري از بيماري‌هاي مشترک: چه کارهايي بايد انجام دهيم؟
براي کاهش خطر ابتلاء به بيماري‌هاي مشترک بين انسان و حيوان، شيرزادي رعايت برخي نکات پيشگيرانه را بسيار مهم دانست. از جمله اين نکات مي‌توان به واکسيناسيون حيوانات خانگي، به‌ويژه سگ‌ها و گربه‌ها، اجتناب از تماس با حيوانات مشکوک، و شستن دست‌ها پس از هرگونه تماس با حيوانات اشاره کرد. همچنين، براي جلوگيري از بيماري‌هايي مانند تب مالت، مصرف شير و محصولات لبني بايد تنها از منابع پاستوريزه انجام شود.
به گزارش امانت به نقل از مهر،شيرزادي در پايان افزود: "رعايت اصول بهداشتي، واکسيناسيون حيوانات خانگي و مراجعه سريع به مراکز درماني در صورت هرگونه تماس مشکوک، مي‌تواند در پيشگيري از بيماري‌هاي مشترک و کاهش خطر ابتلاء به اين بيماري‌ها نقش بسزايي داشته باشد."


برچسب ها:

تاریخ: 1403/12/14 04:00 ق.ظ | دفعات بازدید: 1724 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور