AMANATAZARBAIJAN.com

افزايش مطالعه و بهبود کيفيت زندگي


افزايش مطالعه و بهبود کيفيت زندگي حوريه ترابي گروه فرهنگي: خواندن واژگان و دستور زبان شما را تقويت مي‌کند. در حين مطالعه با کلمات جديد، اصطلاحات، عبارات و سبک نوشتن جديد آشنا مي‌شويد. بهبود سطح واژگان و مهارت‌هاي نوشتاري مهارت‌هاي ارتباطي را بهبود مي‌بخشد.

گروه فرهنگي: خواندن واژگان و دستور زبان شما را تقويت مي‌کند. در حين مطالعه با کلمات جديد، اصطلاحات، عبارات و سبک نوشتن جديد آشنا مي‌شويد. بهبود سطح واژگان و مهارت‌هاي نوشتاري مهارت‌هاي ارتباطي را بهبود مي‌بخشد.
- يکي از اولين دلايل مطالعه کسب دانش و آگاهي است. کتاب‌ها منبعي غني از اطلاعات هستند و مطالعه‌ي کتب مختلف با موضوعات گوناگون اطلاعات و آگاهي فردي و اجتماعي را افزايش مي‌دهد. طبق مطالعات انجام شده توسط دانشمندان مطالعه فعاليت‌هاي مغزي را تقويت مي‌کند و با تحريک ذهن از بروز بيماري‌هايي نظير زوال عقل و آلزايمر جلوگيري مي‌کند. مطالعه ذهن و فعاليت‌هاي مغزي را پويا نگه مي‌دارد و يک راه عالي براي سالم نگهداشتن آن است. علاوه براين مطالعه‌ي کتاب‌هاي مورد علاقه در زمان بروز استرس بسيار بيشتر از پياده‌روي و گوش دادن به موسيقي سبب کاهش استرس مي‌شود. افزايش قوه‌ي تخيل معلول مطالعات بسيار در زمينه‌هاي گوناگون است. در واقع هر چه بيشتر بخوانيد از تخيل بيشتري برخوردار خواهيد شد، خواندن، واژگان و دستور زبان شما را تقويت مي‌کند. در حين مطالعه با کلمات جديد، اصطلاحات، عبارات و سبک نوشتن جديد آشنا مي‌شويد. بهبود سطح واژگان و مهارت‌هاي نوشتاري مهارت‌هاي ارتباطي را بهبود مي‌بخشد. هر چه بيشتر بخوانيد و بنويسيد بهتر ارتباط برقرار مي‌کنيد و اين توانايي در برقراري ارتباط با اطرافيان سبب افزايش اعتماد‌بنفس در فرد مي‌شود.
فوايد مطالعه بعد از کنار گذاشتن کتاب همچنان ادامه پيدا مي‌کند. طبق مطالعات انجام شده در دانشگاه ايموري برخي از فوايد مطالعه حتي تا ? روز بعد نيز باقي مي‌مانند. در واقع مي‌توان اينچنين بيان کرد که مطالعه‌ي کتاب براي بخش زباني مغز همانند فعاليت‌هاي ورزشي عمل مي‌کند، اما اين نکته را نيز بايد در نظر داشت که مطالعه‌ي هر نوع و هر سبک کتابي به چنين نتيجه‌اي منتهي نمي‌شود. نتايج اوليه‌اي که در تحقيقي از دانشگاه استنفورد انجام شد نشان مي‌دهد مطالعه‌ي کتاب‌هاي ادبي ورزش اصلي براي مغز به شمار مي‌رود. بررسي اسکن هاي ام آر آي انجام شده از مغز افرادي که رمان جين آستين را عميقاً مطالعه کرده‌اند نشان مي‌دهد جريان خون در بخش‌هايي از مغز که عملکرد شناختي و اجرايي را هم زمان کنترل مي‌کند افزايش يافته است.
مهمترين تأثير مطالعه در زندگي
-    ايجاد حالت تچان يا غرقگي
حتماً در اين شرايط قرار گرفته‌ايد که کاري را انجام مي‌دهيد اما در طول انجام آن نه خسته مي‌شويد نه گرسنه و نه گذران زمان را احساس مي‌کنيد و بعد از پايان کار احساس رضايت و سرخوشي خاصي داريد به اين حالت در روانشناسي تچان يا غرقگي گفته مي‌شود. اين حالت به شما احساس شادماني و سعادت مي‌دهد، بدين مفهوم که هر چه بيشتر غرق شويد لذت بيشتري مي‌بريد تأثير مطالعه بر فرد اين‌گونه است که حالت تچان را ايجاد مي‌کند. زماني که غرق در مطالعه‌ي يک کتاب هستيد تمام توجه شما معطوف به صفحات کتاب است و حتي ممکن است گذر زمان را احساس نکنيد و به صداهاي اطراف و افکار درون خود توجهي نمي‌کنيد و اين سبب ايجاد آرامش و رضايت در فرد مي‌شود.
-    کاهش استرس
طبق تحقيقات 6 دقيقه کتابخواني مي‌تواند به ميزان 68 درصد از استرس فرد را کاهش دهد. مطالعه با ايجاد احساس آرامش سبب کاهش استرس مي‌شود و بسيار بهتر از ساير روش‌ها نظير پياده‌روي يا گوش دادن به موسيقي در اين زمينه موثر است. روانشناسان معتقدند حواس پرتي ناشي از وارد شدن به دنياي کتاب بر رفع تنش‌ها و فشارهاي عصبي موثر است. دکتر ديويد لوئيس روانپزشک شناختي در اين زمينه اين چنين مي‌گويد:‌ » گم کردن خود درکتاب آرامش را به ذهن و روان شما باز مي‌گرداند. «
-    خودشناسي
خواندن کتابهاي گوناگون ما را با ابعادي از وجود خودمان آشنا مي‌کند که قبلاً آن‌ها را کشف نکرده بوديم، بنابراين مطالعه سبب خودشناسي مي‌شود. مارسل پروست در اين باره اين چنين مي‌گويد: » به نظر نمي‌رسيد که آن‌ها خوانندگان نوشته‌هاي من باشند بلکه آن‌ها خوانندگان خودشان هستند. کتاب من فقط يک نوع ذره‌بين است که به وسيله‌ي خواندن آن با آنچه در درونشان قرار دارد مواجه مي‌شوند. من از آن‌ها نمي‌خواهم مرا تحسين يا تشويق کنند اما مي‌خواهم به سادگي به من بگويند که آيا واقعاً چنين است؟ آيا کلماتي که در درون‌شان خوانده مي‌شود همان‌هايي هستند که من نوشته‌ام؟ «
-    احساس درک شدن
جان گرين در اين باره مي‌گويد :‌ » کتاب‌هاي بزرگ به شما کمک مي‌کنند تا درک کنيد و از طرفي احساس کنيد که درک شده‌ايد . «گاه در زمان مطالعه‌ي يک کتاب به اين حس دست مي‌يابيد که احساسات نويسنده دقيقاً احساسات شماست به گونه‌اي که انگار اين کتاب را مختص شما نوشته‌اند و نويسنده در کتاب خود و در بيان احساسات خود شما را نشانه گرفته است. يکي ديگر از راه‌هاي درک شدن از طريق مطالعه خواندن خاطرات مشابه خود است. خاطرات نوشته شده از فردي که به شما شباهت بسيار دارد يا در موقعيتي شبيه شما قرار دارد اين احساس را به شما منتقل مي‌کند که فقط شما نيستيد که در همچين شرايطي قرار گرفته‌ايد و اين احساس درک شدن تأثير عميقي بر روان شما مي‌گذارد.ـ
-    تحريک ذهني
هنگاهي که شما در حال مطالعه يک کتاب هستيد بايد بتوانيد تمام شخصيت‌هاي داستان را به خاطر بسپاريد و با پيش‌زمينه‌هاي آن و جاه‌طلبي‌هايشان در ارتباط باشيد. در طي داستان بايد بتوانيد تمام رفتارها را پيگيري و با بررسي سر‌نخ‌هاي ظريف داستان به پيش بيني سرانجام آن بپردازيد. خواندن کتاب ذهن را به تلاش و تکاپو مي‌اندازد و اين تأثير مطالعه سبب افزايش ذهن آگاهي و قدرت حافظه شما مي‌شود.
-    افزايش مهارت‌هاي اجتماعي
طبق تحقيقات دانشمندان خواندن آثار ادبي مي‌تواند توانايي افراد را در درک شرايط رواني ديگران تقويت کند. قدرت تشخيص و درک احساسات ديگران مهارت مهمي است که در هدايت روابط اجتماعي کارساز است و اين تأثير مطالعه در زندگي ما خواهد بود. دليل بهبود اين مهارت اين است که اصولاً داستان‌هاي ادبي داراي تمي تخيلي هستند که ناخودآگاه خواننده را به همذات‌ پنداري وا مي‌دارند. به‌گونه‌اي که نگراني‌هاي شخصيت‌هاي داستاني را درک مي‌کنند و به اين احساسات پاسخ مي‌دهند.
-    خواندن کتاب با صداي بلند روابط شما با کودکتان را بهبود مي‌بخشد.
طبق عقيده‌ي روانشناسان خواندن کتاب‌هاي داستان براي کودک با صداي بلند سبب ايجاد روابط عاطفي خاصي با آنان مي‌شود. بنابراين مطالعه به عنوان راه‌حلي براي بهبود روابط با کودکان توصيه مي‌شود.
-    مطالعه فرد را به يک سخنور خوب تبديل مي‌کند.
افرادي که مدام در حال مطالعه هستند بهتر مي‌دانند در حين بيان يک داستان چگونه اطلاعات زائد و غير‌ضروري را حذف کنند و اينکه به شيوه‌ي موثرتري مي‌توانند بر شنونده اثرگذار باشند.
 متأسفانه امروزه آمار مطالعه‌ي کتاب در جامعه بسيار کم است و تعداد محدودي از افراد علاقه‌مند به مطالعات مداوم و منظم هستند. در جوامع امروزي با بالا رفتن سطح مطالعه مي‌توان سطح فرهنگ و آگاهي جامعه را بالا برد. در واقع مي‌توان اين چنين بيان کرد که عادت مطالعه به دليل جايگزين‌هاي سريع‌تري مانند استاتوس‌هاي فيسبوک، توئيت‌ها و کپشن‌هاي اينستاگرامي در حال از بين رفتن است. در طول شبانه روز تقريبا نيمي از زمان خود را در فضاي مجازي صرف مسائلي مي‌کنيم که فايده‌اي ندارند در حالي که مي‌توان اين زمان را صرف مطالعه کرد و شاهد پيشرفت و افزايش آگاهي در خود شد.


برچسب ها:

تاریخ: 1403/04/05 11:31 ق.ظ | دفعات بازدید: 240 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور