گروه خبر: رئيسکل دادگستري آذربايجانغربي گفت: مرزهاي استان در صورت مديريت هدفمند و بهرهبرداري هوشمندانه، ميتوانند به محرک اصلي توسعه پايدار و کاهش محروميتهاي منطقه تبديل شوند.
به گزارش امانت، ناصر عتياتي بر ضرورت بهرهمندي مرزنشينان از مزاياي مرز تأکيد کرد و اظهار داشت: مرز بايد براي مردم ساکن اين مناطق، نه تهديد، بلکه يک فرصت اقتصادي و رفاهي باشد.
وي با اشاره به نقش کليدي مرزها در توسعه تجارت خارجي، اشتغالزايي و گسترش تعاملات منطقهاي، تصريح کرد: ظرفيتهاي مرزي استان بايد با رويکردي توسعهمحور و عدالتگرا مورد استفاده قرار گيرد.
رئيسکل دادگستري آذربايجانغربي با بيان اينکه آذربايجانغربي يکي از استانهاي مرزي مهم کشور است، اظهار داشت: مجاورت اين استان با سه کشور همسايه، يعني ترکيه، عراق و جمهوري آذربايجان، يک ظرفيت راهبردي براي توسعه اقتصادي و اجتماعي به شمار ميآيد.
وي افزود: مرزها اگر بهدرستي مديريت شوند، ميتوانند به موتور محرکهاي براي صادرات غيرنفتي، رونق بازارچههاي مرزي و جذب سرمايهگذاري تبديل شوند از اينرو لازم است تمامي دستگاههاي اجرايي، بهويژه در حوزههاي اقتصادي، گمرکي و امنيتي، با نگاه تسهيلگر به مرزها نگاه کنند و موانع موجود را برطرف سازند.عتباتي در ادامه با اشاره به ظرفيتهاي سايت مرزي کيله سردشت گفت: اين مرز روزانه شاهد تردد بيش از 200 دستگاه تريلر حامل کالا و 600 مسافر است که رقم قابلتوجهي است و بيانگر پويايي اين گذرگاه مرزي است.
وي تأکيد کرد: اگر زيرساختهاي حمل و نقل، گمرک، انبارداري، خدمات مسافري و مسيرهاي ارتباطي در اين مرز توسعه يابد، ميتوان از اين ظرفيت براي جهش اقتصادي در منطقه سردشت و حتي کل استان بهره گرفت.
رئيسکل دادگستري آذربايجانغربي همچنين با تأکيد بر نقش بخش خصوصي در توسعه پايانههاي مرزي خاطرنشان کرد: توسعه زيرساختهاي مرزي نبايد صرفاً بر دوش دولت باشد، بلکه بايد با بهرهگيري از توان سرمايهگذاران بخش خصوصي، بهويژه در حوزههاي لجستيکي، خدماتي و گردشگري، اين پايانهها را به مراکز فعال اقتصادي تبديل کرد.