AMANATAZARBAIJAN.com

توسعه هوش مصنوعي با فيلتر اينترنت و منع آيفون


توسعه هوش مصنوعي با فيلتر اينترنت و منع آيفون گروه فناوري: آيا بهتر نيست شوراي عالي انقلاب فرهنگي قبل از هر اقدامي درباره هوش مصنوعي، در فکر پايان دادن به ممنوعيت ورود آيفون و تهيه اينترنت عادي باشد؟

 اينترنتي مثل همه کشور‌هاي جهان (البته به استثناي چين و کره شمالي) که مردم بدون کُشتي گرفتن با فيلترشکن ها، از اينترنت عادي، باز و پرسرعت لذت ببرند. به تازگي اعلام شد که با هدف توسعه و تقويت استفاده از هوش مصنوعي در ايران، تاسيس سازمان ملي هوش مصنوعي و شوراي راهبري هوش مصنوعي در شوراي عالي انقلاب فرهنگي به تصويب رسيد. در خبر منتشر شده در سايت رياست جمهوري آمده است:
»با موافقت اعضاي شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي تأسيس سازمان ملي هوش مصنوعي جمهوري اسلامي ايران و همچنين تشکيل شوراي راهبري هوش مصنوعي به تصويب رسيد. در سند ملي هوش مصنوعي مقرر شده است که جمهوري اسلامي ايران در افقي 10 ساله در جمع 10 کشور پيشروي جهان در اين حوزه قرار گيرد. براساس مصوبه امروز شورايعالي انقلاب فرهنگي به منظور راهبري، هماهنگي و نظارت بر سند ملي هوش مصنوعي، شوراي راهبري، متشکل از وزرا و روساي دستگاه‌هاي ذيربط و همچنين تعدادي از اشخاص حقيقي تشکيل خواهد شد. همچنين سازمان ملي هوش مصنوعي جمهوري اسلامي ايران به عنوان يک سازمان مستقل زير نظر رئيس جمهور تأسيس و اساسنامه اين سازمان نيز ظرف مدت 3 ماه به تصويب شوراي‌عالي انقلاب فرهنگي خواهد رسيد.«
البته از هر اقدامي در راستاي توسعه ارتباطات و استفاده از فناوري‌هاي نو به ويژه هوش مصنوعي بايد استقبال کرد، اما سوال اينجاست: چگونه با وجود فيلتر حجم گسترده‌اي از وب سايت‌هاي مهم و پربازديد جهان، مي‌توان از توسعه هوش مصنوعي سخن گفت؟
در حال حاضر شماره مهمي از پربازديدترين سايت‌ها و تقريبا همه شبکه‌هاي اجتماعي و پيام رسان‌هاي پربازديد جهان در ايران فيلتر هستند و قابل دسترس نيستند. از فيس بوک و توييتر تا تلگرام و واتس اپ و از اينستاگرام تا يوتيوب و تيک تاک که مهمترين، پربازديدترين و تاثيرگذارترين شبکه‌هاي اجتماعي و پيام‌ها رسان‌ها در جهان به شمار مي‌آيند همگي در ايران فيلتر هستند.
اين موضوع هم اسباب تعجب وشگفتي است. حتي شبکه‌هاي اجتماعي و پيام رسان‌هايي که هنوز در ايران تعداد اعضاي چنداني ندارند و رواج پيدا نکرده اند هم فيلتر شده اند. احتمالا براي اينکه نتوانند با اقبال عمومي و عضو گيري عمومي روبه رو شوند.
سايت‌هاي مهمي که فيلتر نيستند مثل گوگل هم تعداد مهمي از زيرمجموعه‌هاي آن يا از طرف ايران فيلتر شده اند يا از مبدا براي ايراني‌ها مسدود شده اند. از جمله هوش مصنوعي گوگل (Gemini).
به تازگي هم ميان شرکت اپل و openAI يکي از غول‌هاي هوش مصنوعي جهان توافقي صورت گرفت تا در گوشي‌هاي جديد اپل (آيفون)، از اين هوش مصنوعي استفاده شود. نکته شگفت انگيز اينکه ورود جديدترين مدل‌هاي گوشي ايفون موجود جهان يعني آيفون 14و 15به ايران ممنوع شده است. چرا؟ نمي‌دانيم. تا چه زمان؟ نمي‌دانيم.
اين يعني احتمال بسيار در مدل‌هاي آينده آيفون که از ChatGPT در آن استفاده خواهد شد ورود اين مدل گوشي‌ها هم در ايران ممنوع خواهد بود. با اين ممنوعيت‌ها و فيلتر‌ها چگونه مي‌توان از توسعه هوش مصنوعي صحبت کرد؟
اينترنت در ايران در سايه فيلترينگ حداکثري و سرعت و کيفيت پايين، به يک زجر تبديل شده است. زجري که فيلترشکن‌هاي مختلف، نشانه‌هاي آن هستند. اينکه با ورود به ايران ناگهان بايد با اينترنت باز خداحافظي کنيم و با کليک بر فيلترشکن‌هاي مختلف، جنگ با اينترنت بسته را شروع کنيم.
آيا اين جز اين است که در برابر توسعه هوش مصنوعي در جهان، ما تنها بايد نظاره گر و تماشاچي باشيم؟ ايا جز اين است که تا چند سال آينده، هوش مصنوعي جهان را با تغييرات بزرگي روبه رو خواهد کرد و ما همچنان اندر خم فيلترينگ‌هاي خنده دار باقي مي‌مانيم؟
به راستي حرکت در مسير توسعه هوش مصنوعي چگونه با فيلترينگ، امکان پذير است؟
سوال واقعي اينجاست چگونه با وجود فيلترينگ حداکثري، با وجود سرعت و کيفيت پايين اينترنت، چگونه با منع ورود جديدترين گوشي‌هاي موبايل، مي‌توان از هوش مصنوعي سخن گفت؟ آيا صحبت درباره شورايعالي هوش مصنوعي و تاسيس هوش مصنوعي چيزي جز نقض قرض نيست؟ با کدام اينترنت به دنبال توسعه هوش مصنوعي هستيم؟ با وجود فيلترينگ حداکثري، آيا اصلا مي‌توان به هوش مصنوعي فکر کرد؟
به گزارش امانت به نقل از فرارو،آيا بهتر نيست شوراي عالي انقلاب فرهنگي قبل از هر اقدامي درباره هوش مصنوعي، در فکر پايان دادن به ممنوعيت ورود آيفون و تهيه اينترنت عادي باشد؟ اينترنتي مثل همه کشور‌هاي جهان (البته به استثناي چين و کره شمالي) که مردم بدون کُشتي گرفتن با فيلترشکن ها، از اينترنت عادي، باز و پرسرعت لذت ببرند.


برچسب ها:

تاریخ: 1403/04/05 11:38 ق.ظ | دفعات بازدید: 231 | چاپ


مطالب مشابه dot
آخرین اخبار dot
مشاهده مشخصات مجوز در سامانه جامع رسانه‌های کشور